Beta – karoten, moćan antioksidans sa mnogobrojnim koristima za zdravlje

Spirulina je najbogatiji izvor beta-karotena na planeti, ima 39 puta više od šargarepe i 80 puta više od kajsije. Beta-karoten je narandžasti pigment veoma koristan za zdravlje.

Ljudsko telo pretvara beta-karoten u vitamin A. Vitamin A je važan za održavanje mukozne membrane i pigmenata potrebnih za vid i zdravlje očiju. Nedostatak vitamina A može dovesti do slepila.

Beta-karoten je snažan antioksidans koji štiti nervni sistem i povećava otpornost. Preporučuje se intenzivan unos Beta-karotena leti u cilju zaštite od štetnog UV zračenja, pri sunčanju koža dobija lep bronzani ton i čini kožu elastičnom. ali i održava kosu, nokte i oči u optimalnom stanju.

Beta karoten ima terapijski efekat na snižavanje holesterola i smanjuje rizik od dobijanja raka. U poslednjih 12 godina objavljene su razne studije koje pokazuju da beta-karoten smanjuje rizik od svih vidova raka uključujući rak grla, pluća, debelog creva, dojke i želuca.

Beta-karoten u Spirulini je moćniji i efikasniji od sintetičkog beta-karotena koji se nalazi u dijetetskim proizvodima.

Spirulinu San Sebastian možete poručiti online:
https://springwell.rs/proizvodi/spirulina

Spirulinu San Sebastian možete kupiti u apotekama: Lilly i DM drogerije, Galen Pharm, Benu i svim bolje snabdevenim apotekama.

Ili na telefonski broj: 018 576 120
Svakog radnog dana od 8:00 do 16:00 časova
(Dostava na kućnu adresu brzom poštom)

Сеуште нема коментари на оваа тема

Коментари не се дозволени!